2024. június 21-én (péntek) cégünk ZÁRVA TART! Nyitás 2024.06.24 hétfő reggel 8:00-kor. Köszönjük Türelmüket és Megértésüket!

Kosár

Az Ön kosara üres.

Hűtés & Fűtés

A hűtő minden mopedautó fontos része ami elengedhetetlen a motor hűtéséhez. Ha egy mopedautó motorját nem hűtenék le, akkor komoly problémák merülnének fel. A motor sokkal többet fogyasztana, és az alkatrészek lassan megolvadnának. Ennek megakadályozása érdekében a mopedautókba hűtőt építettek be, amely vezetés közben hűti a motort.

Hogyan működik a radiátor?
A mopedautó hűtője együtt működik a hűtőfolyadékkal. Ez a folyadék a motor körüli csöveken keresztül áramlik, lehetővé téve a hűtést. Ebben a folyamatban maga a folyadék felmelegszik, de a végén ez a folyadék a radiátorcsövekbe áramlik. Mivel elöl helyezkedik el, elkapja a szél nagy részét, és ez hűti a hűtőfolyadékot. Amint ismét elérte a megfelelő hőmérsékletet, a folyadék újra áramlik a blokk körül, hogy lehűtse a motort. A radiátor működése ezért nagy jelentőséggel bír. A radiátor nélkül a folyadék nem hűl, ami veszélyes helyzetet idézhet elő. Ezért azonnal cserélje ki a mopedautó radiátorát, amint észreveszi, hogy a hűtőfolyadék hőmérséklete túl magasra kerül, hogy megakadályozza a mopedautó motorjának megszakítását.

Mi van, ha a hűtő nem képes elegendő hűtést biztosítani?
A radiátor nem mindig képes elegendő hűtést biztosítani. Amikor a mopedautó áll (például forgalmi dugóban), nincs szél, és pontosan ettől függ a radiátor. Ebben a pillanatban a ventilátor bekapcsol. Ezzel extrán hűti a blokkot azáltal, hogy levelő áramlik át a motorib. Ez csak a radiátor funkciójának kiegészítésére szolgál. 

A kategóriában 17 termék található.